Recept Pompoen Pancakes ontbijt - Patricia den Blanken Body Mind Food

Herfst! Tijd voor warme ontbijtjes

De herfst is het seizoen van kou en wind. Als je je lijf optimaal wilt voeden is het goed om met de seizoenen mee te eten. Geen koud fruit op de nuchtere maag, maar warme ontbijtjes zijn juist in dit seizoen goed voor je lijf zoals warme havermout of deze pompoen pancakes.

Pompoen is bij uitstek een herfst/winter groente. Bevat veel antioxidanten en vitamine C, wat onontbeerlijk is voor je immuunsysteem. Daarnaast is het laag in calorie├źn en bevat het veel vezels die je darmen gezond houden en je gezonde darmbacteri├źn voeden.

Ontbijten met pomoen? Jazeker! Met deze overheerlijke pancakes zet je een heerlijk verwarmend ontbijtje op tafel. Deze pancakes zijn heerlijk zoet van zichzelf waardoor ze ook zeker in de smaak vallen bij kids.

Benodigdheden:

(Voor ongeveer 6 kleine pancakes)

  • 300 gram pompoen, geschild in kleine blokjes
  • 100 gram boekweit/speltmeel
  • 2 tl kaneel
  • 2 druppels vanille extract
  • Rasp van 1 sinaasappel (hoeft niet, wel heel lekker!)
  • 2 eieren
  • 50ml amandel/rijstmelk.

Bereiding:

  • Kook de pompoenblokjes in 12-15 minuten beetgaar en laat goed uitlekken. Weinig tijd in de ochtend? Kook de pompoen de avond van tevoren al en bewaar in de koelkast tot de volgende ochtend.
  • Doe het meel, de eieren, sinaasappelrasp, kaneel, vanille en melk bij elkaar in de keukenmachine en mix alles door elkaar.
  • Schep vervolgens de pompoen bij het mengsel en mix alles nog eens goed door elkaar. Let erop dat het een stevige brei wordt, maar niet te. Voeg anders nog een klein beetje melk toe.
  • Verhit de koekenpan met een klein beetje kokosolie en bak de pannenkoekjes op matig vuur.
  • Keer om tot de onderkant goudbruin kleurt. Herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer met notenpasta, honing of wat verwarmde appeltjes met kaneel, kokosrasp of verwarmde noten.

Eet smakelijk! Laat je me weten wat je er van vindt? Leuk!